Primjena

Primjena

Zahvaljujući visokom kapacitetu akumulacije topline i vlage, univerzalna izolacija od konoplje je idealan materijal za difuzno otvorene konstrukcije. Širok je spektar njezine namjene: krovovi, stropovi, podovi, unutrašnji i vanjski zidovi.

POSTUPAK PRIMJENE IZOLACIJE Vicarius CANNA Flex i CANNA Panel

  • U usporedbi sa primjenom umjetnih materijala kao što su kamena i staklena vuna, pri postavljanju izolacije od konoplje nije potrebno koristiti zaštitnu opremu već je moguće raditi golim rukama čime se štedi na troškovima kao što su npr. za rukavice, naočale, respiratore i kombinezone.
  • Iako je mnogo teže prerezati izolaciju od konoplje nego mineralnu izolaciju, savjetujemo da koristite električnu pilu kao što je npr. BOSCH GFZ 16-35 AC. Za rezanje manjih količina izolacije dovoljno je koristiti specijalne nazubljene noževe tipa STORCH.
  • Kod izolacije stropa objekta između greda preporučamo koristiti žičanu mrežu ili pletivo čime će se izbjeći ulegnuće izolacije.
  • Kod vertikalne primjene izolacije – kod ispune pregradnih zidova ili izolacije unutrašnjih strana vanjskih zidova preporuča se korištenje žice ili žičanog opleta radi učvršćivanja.